Sayfalar

27 Kasım 2010 Cumartesi

Islak Borulu Sprinkler Sistemleri

     
Islak borulu sprinkler sistemlerinde, otomatik sprinklerler bir su kaynaginabagli bulunan ve içinde su bulunan boru sistemlerine
tespit edilmistir.Bu sistemlerde yangin sebebiyle olusan isinin etkisiyle sprinklerler açilirve hemen suyun yanan maddelerin üzerine bosalmaya
baslamasini saglarlar.Sisteme bagli herhangi bir sprinkleri yangindan olusan isinin etkisi harekete geçirerek suyun akisini saglar.
Serbest kalan su jeti sprinklerdeki yansiticiya çarparak dagilir ve yangin mahalline düzgün bir yagmurlama seklinde bosalmasi saglanir.
Kullanim alanindakisartlara bagli olarak, sprinklerler 40°C ile 350°C arasinda belirlenenbir sicaklikdegerinde aktif hale geçmek için dizayn edilirler.



Sprinklerlerin çogu yaklasik olarak dakikada 70 ile 100 litre arasinda suyun yangin mahallinebosalmasini saglarlar.
Bununla birlikte bazi özel uygulamalar için kullanilan sprinklerde bosalan su miktari dakikada 400 litre'ye çikabilmektedir. Islak borulu sprinkler sistemlerinde boru sebekesi su ile dolu bulundugu için ortam sicakligi 4°C denfazla olan mahallerde kullanilmalidir. Eger mahallin çok küçük bir kismi düsük sicakliklara maruz ise bu kisimlarda esas boru sebekesine ek bir kapali devre olusturarak bu kisimdaki borulariniçini antifrizli solüsyon ile doldurulmasi mümkündür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder